Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal


Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental LORINNA.RO esursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.


Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.


In conformitate cu Legea nr.677/2001, privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, va informam ca societatea noastra inregistreaza date cu caracter personal doar pentru modurile/scopurile prevazute de lege, conform notificarii cu numarul 24570 A.N.S.P.D.C.P. din data 14/12/2020.
Prin comenzile pe care le realizati, va dati acordul expres si neechivoc ca datele dumneavoastra de contact sa fie prelucrate de catre SC LORINNA COSMETICS SRL.


CINE SUNTEM ȘI CUM NE PUTEȚI CONTACTA


LORINNA este denumirea comercială a SC LORINNA COSMETICS SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, str. Dumbrava Noua, nr. 17, camera 1, bloc M121, scara 1, etaj 1, ap. 6, sector 5, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/2847/2021, cod unic de înregistrare fiscală RO43755089 (în continuare “lorinna.ro” sau “noi”). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.


Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul lorinna.ro cu protecția datelor la adresa de e-mail [email protected] sau prin poștă sau curier la adresa str. Dumbrava Noua, nr. 17, camera 1, bloc M121, scara 1, etaj 1, ap. 6, sector 5, Bucuresti cu mentiunea: în atenția Responsabilului LORINNA.RO cu protecția datelor.

Confidenţialitate şi protecţia datelor personale ale utilizatorilor acestui site:

In temeiul respectarii legilor în vigoare privind confidentialitatea datelor utilizatorilor, SC LORINNA COSMETICS S.R.L. se angajază să nu transmită aceste date către terţi şi să le folosească numai in scopul stabilirii contactului cu clientii săi, precum şi in scopul informării acestora asupra aspectelor legate de noutati, funcţionare şi funcţionalitate a site-ului in privinta doar a “termeni si condiţii”.

LORINNA COSMERTICS S.R.L. nu incurajaza spam-ul si nu furnizeaza datele personale sau de contact ale clientilor nostri si utilizatorilor sai catre terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de date, adrese de e-mail obţinute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit in aceasta privinta.

Cont-urile de utilizator ale clientiilor care nu au plasat cel putin o comanda online în decurs de 365 zile calendaristice se vor dezactiva automat.

Scopul colectarii datelor este de informare a clientilor privind situatia contului lor, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la produse sau serviciile achizitionate.

ACORD PROTECTIA DATELOR

Datele vor fi pastrate doar in perioada prevazuta de lege si doar datele necesare prezentei angajari/colaborari, ulterior vor fi sterse si distruse prin program specific cele in format electronic, iar cele in format fizic vor fi distruse cu aparatura necesara distrugerii, potrivit legii. Nu vor fi pastrate alte date inafara celor obligatorii decat daca legea prevede acest lucru sau regulamentul interior al firmei insa doar cu acordul prealabil al persoanei vizate .

        Datele colectate vor fi pastrate cat timp este valabil contractul incheiat intre parti si inca 3 ani de la incetarea contractului.

        Datele nu se vor externaliza si divulga unor terte persoane si nu se va permite accesul la ele decat persoanelor autorizate.

        Date stocate pe site: stocam doar ce este necesar pentru o experienta foarte simpla de navigare. Nu stocam date pentru marketing sau satistici.

Prezenta anexa prevede acordul pentru urmatoarele:

 

- Sunt de acord ca datele mele de identificare , precum: documente ,informatii demografice  ,date medicale , date privind comportamentul, etnia, viata sexuala, caracteristici fizice sa fie procesate si pastrate conform legii, strict la ce este nevoie in interiorul companiei fara a fi divulgate unor terte persoane

- Sunt de acord ca datele ce tin de raspunsuri, cunostinte, preferinte, credinte sa fie pastrate si procesate doar daca legea prevede acest lucru si nu in alte scopuri

- Sunt de acord ca datele ce tin de statutu profesional, social, antisocial si familiar sa fie procesate doar daca legea prevede obligativitatea acestui fapt fara a fi divulgate unor terte persoane

- Sunt de acord sa fie folosite datele ce tin de comunicatii, precum email, telefon, messenger etc doar in scopuri ce prevede prezentul contract si fara a fi divulgate

- Sunt de acord ca datele de autentificare si tranzanctionare sa fie cerute, pastrate si securizate doar in cazul in care legea prevede acest lucru fara a fi divulgate

- Sunt de acord sa nu mentionez pe retele de socializare nimic ce tine de companie sau colegi fara acordul lor in prealabil, nimic prin care o persoana poate fi identificata sau identificabila

- Sunt de acord sa imi fie cerute informatii suplimentare de catre compania angajatoare, insa fara a fi divulgate.

POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Consideram ca protectia datelor tale este un drept fundamental al tau si ne angajam sa ne dedicam toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele tale in conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.

Scopul documentului de fata este acela de a va informa in mod corect, specific si fara echivoc cu privire la modul, scopul in care aceste date sunt colectate, prelucrare, perioada pe care sunt pastrate aceste date, modalitatile de exercitare a drepturilor individuale precum si informatii legate de scopul secundar al procesarii, daca datele vor fi prelucrate intr-un alt scop decat cel pentru care au fost colectate de catre operatorii asociati.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic aceasta Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

CINE SUNTEM ȘI CUM NE PUTEȚI CONTACTA

S.C. LORINNA COSMETICS S.R.L. este detinatoarea magazinului online Lorinna.ro

Conform cerintelor Regulamentului nr. 679 din 27.04.2016 (GDPR) privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,  Lorinna.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Intrucat suntem interesati sa iti aflam opinia si sa va raspundem la orice intrebare suplimentara cu privire la Prelucrarea Datelor Personale va incurajam sa contactati responsabilul  Lorinna.ro cu protectia datelor la adresa de email [email protected]

CE CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM

In general colectam si stocam date direct de la dumneavoastra astfel incat aveti controlul direct asupra lor. Cand va creeati un cont pe site-ul  Lorinna.ro ne transmiteti urmatoarele date: nume si prenume, adresa de email si parola.

Ulterior in momentul plaserii comenzii sau prin editarea de catre dumneavoastra din Contul Client puteti adauga: adresa, cod postal, telefon. In momentul completarii formularului de retur sau la transmiterea acestuia prin email ne oferiti benevol  contul bancar si banca .  Prin oferirea acestor date iti dai consimtamantul liber exprimat si in mod neechivoc ca toate datele tale cu caracter personal sa fie in baza noastra de date, cu respectarea stricta a prevederilor legale referitoare la protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Conform interesului legitim stipulat in GDPR, mentionam ca motivele pentru care avem nevoie de aceste date sunt: comertul online, transmiterea ofertelor noastre pe email si a mesajelor de marketing si publicitate, organizarea de concursuri, etc

Putem deasemenea colecta date privind comportamentul tau in timpul vizitarii siteului  Lorinna.ro pentru a va perosnaliza experienta online sau prezentarea unor oferte personalizate. NU colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile incluse in GDPR ca si categorii speciale. NU ne dorim sa colectam sau prelucram date ale minorilor.

CARE SUNT SCOPURILE ȘI TEMEIURILE PRELUCRĂRII

Scopul principal al colectarii datelor este prestarea serviiclor de nostre in beneficul tau.

SCOPUL COLECTARII DATELOR ESTE:

Informarea clientilor/cumparatorilor

privind situatia contului lor de pe  Lorinna.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului, de efectuare de plati a returului de bani in contul clientului. 

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

  • a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei  Lorinna.ro;
  • b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  • c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  • d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  • f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile Parfumat.ro

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între  Lorinna.ro și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web și în aplicația smartphone. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

  • Modificarea setărilor din contul de client în secțiunea “Abonările mele”;
  • Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin
  • Contactarea  Lorinna.ro folosind detaliile de contact descrise mai sus.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

  • Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei  Lorinna.ro față de atacuri cibernetice:
  • Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
  • Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale  cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

CAT TIMP PASTRAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Vom stoca de regula datele dvs. cu caracter personal atata timp cat aveti un cont pe platforma  Lorinna.ro. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

CUI TRANSMITEM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Datele tale sunt destinate exclusiv utilizarii de catre Lorinna.ro in scopurile mentionate mai sus si nu vor fi dezvaluite unei terte parti cu exceptia urmatoarelor firme:

  • societăților din cadrul aceluiași grup de societăți ca  Lorinna Cosmetics;
  • partenerilor  Lorinna.ro;
  • furnizorilor de servicii de curierat;
  • furnizorilor de servicii de plată/bancare;
  • furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
  • furnizorilor de servicii de cercetare de piață;
  • societăților de asigurare;
  • furnizorilor de servicii IT;

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

De asemenea, Lorinna.ro poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre.

CUI TRANSMITEM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

CUM PROTEJĂM SECURITATEA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei. Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi euplatesc.ro. În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru

Parfumat.ro incearca prin toate mijloacele sa monitorizeze si sa limiteze accesul angajatilor sai direct la baza de date dar nu este raspunzator pentru reaua intentie a acestora sau sustragerea bazei de date de catre acestia in timpul programului, lucru considerat abuziv si pentru care acestia sunt pasibili de pedepse penale si desfacerea contractului de munca si si plata unor daune interese.

 Lorinna.ro colecteaza informatii si le prelucraza in date statistice despre ce pagini accesati in interiorul site-ului Parfumat.ro inclusiv adresa IP de la care vizitati siteul  Lorinna.ro.

 Lorinna.ro foloseste cookiurile ca si metoda de a inbunatati activitatea sa si experienta online a utilizatorilor sai. 

Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a  Lorinna.ro, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre  Lorinna.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre  Lorinna.ro, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre  Lorinna.ro atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

CE DREPTURI AVEȚI

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului  Lorinna.ro. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

arrow_upward